Leta i den här bloggen

måndag 11 april 2011

Sambal kotletter

Då var det måndag igen, helgerna går alldeles för fort. Det är så mycket man vill hinna med att göra, och sååååå lite tid =).
Till lunch idag så blev det en snabb och smidig rätt: Sambal kotlett eller Kött i ugn som det oxå kallas, kärt barn har många namn. Gott och enkelt är det iallafall.
Så fort lilla fröken Mys har vaknat ska vi åka iväg på en liten lekdejt och fika, ska bli kul.

Sambal kotletter/Kött i ugn

8 - 10 kotletter
4 dl creme fraiché
3 dl matlagningsgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
½ - 1 dl kinesisk soja
1 - 2 tsk sambal olek

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kotletterna i en ugnssäker form.
Koka samman resten av ingredienserna och slå över kotletterna.
In i ugnen ca 1 ½ timme.

Servera med ris, kokt- eller pressad potatis och sallad.

Receptet fungerar alldeles utmärkt med kycklingfilé eller skinkschnitzel oxå, bara tiden i ugnen som man får ändra lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar