I år har jag gjort glögg själv för första gången, och jag förstår inte varför jag inte gjort det innan =)....Så enkelt och så gott...
OBS!!! Ingen bilkörar-glögg!!!!!
Jag gjorde efter detta receptet:
Dunderglögg
Dunderglögg
5,5-6 liter
5 liter svagdricka
5 skalade och skivade råa potatisar
1 paket bakjäst (50g)
1 påse nejlikor (10g)
1 påse kardemummakärnor (10g)
1 bit färsk ingefära ca 5 cm, skalad (15g)
1 kanelstång
1-2 paket russin (250-500g)
2,5 kg strösocker
Gör så här:
1. Blanda allt i en 10-litershink. Rör om ordentligt så sockret löser sig. Täck med plastfolie och gör små lufthåli plasten.
2. Låt stå i rumstemperatur i lugn och ro 3-6 veckor.
Glöggen ska inte röras.
3. Häll försiktigt över i en kanna eller använd en slang som hävert och häll sedan upp i väl rengjorda flaskor. Var försiktig så att inte bottensatsen med russin och kryddor följer med. Låt stå svalt tills den ska drickas. Värm och servera med russin och skållad mandel.
Köpte de fina flaskorna på Hus-modern , där de har mycket fina burkar, flaskor och andra roliga saker. Sen gjorde jag en liten etikett, tog ett litet band och vips så har man världens bästa gå-bortpresent i jul =).
Det skulle man kanske testa
SvaraRaderaÄr ju en perfekt gåbortpresent
Kramis