Denna tårtan bestod av ljusa tårtbottnar, mjölkchokladfluff, banansylt och vispad grädde. Garnerad med grädde, ett lager marsipan med banansmak, fingerskex och smarties.
Hittade receptet på Banansylten här och var tvungen att testa. Vet inte hur det passar till annat men till grädde och mjölkchokladfluff var det mumma!!!! =)
Banansylt
Vatten
1 kg rörsocker (ev hälften vitt socker och hälften brunt)
1 vaniljstång
5-8 bananer
(detta är cirkamått!)
Gör så här:
1 kg rörsocker (ev hälften vitt socker och hälften brunt)
1 vaniljstång
5-8 bananer
(detta är cirkamått!)
Gör så här:
Häll sockret i en tjockbottnad kastrull (för att undvika att det bränns i
botten). Häll på vatten så att det knappt täcker och lägg i
vaniljstången. Låt koka sakta under omrörning tills det tjocknar och det
bildas stora bubblor. Mosa i bananerna och låt alltsammans sjuda på
svag värme under 1-2 timmar. Häll upp sylten på väl rengjorda burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar