Den 14 juli i år var det äntligen daxs, då gifte vi oss och jag blev Fru Annbrink!!!
Vilken underbar dag vi hade, kunde inte varit bättre!
Kändes som en självklarhet att jag skulle göra tårtan själv
Min första 3-våningstårta:
Tårtan bestod av Ljusa tårtbottnar, Jordgubbs- och rabarbermousse, Hemmagjord jordgubbssylt och Vaniljbavaroise.
Somrigt och gott!!!!!
Jordgubbs- och rabarbermousse
200 g rabarber
200 g frysta jordgubbar
1-1,5 dl syltsocker
200 g färskost med vaniljsmak
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft
200 g frysta jordgubbar
1-1,5 dl syltsocker
200 g färskost med vaniljsmak
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft
Gör så här:
Koka rabarber, jordgubbar och syltsocker ca 10 minuter. Låt svalna ordentligt. Blanda ner färskosten och vaniljsockret i jordgubbs-rabarbermoset. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Smält de blötlagda gelatinbladen i jordgubbssaften, blanda långsamt ner dem i bär-färskostbladningen under omrörning. Blanda till sist försiktigt ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Koka rabarber, jordgubbar och syltsocker ca 10 minuter. Låt svalna ordentligt. Blanda ner färskosten och vaniljsockret i jordgubbs-rabarbermoset. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Smält de blötlagda gelatinbladen i jordgubbssaften, blanda långsamt ner dem i bär-färskostbladningen under omrörning. Blanda till sist försiktigt ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Detta underbara recept hittade jag på Toves underbara blogg.
Vaniljbavaroise
3 gelatinblad
½ vaniljstång
2 dl mjölk
½ dl strösocker
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Låt gelatinbladen lingga i kallt vatten 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång och frön med mjölken och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, dra från värmen och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och resten av sockret till en luftig smet. Vispa ner den i kastrullen med mjölken och värm på svag värme under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Ta från värmen och låt krämen svalna något. Ta upp gelatinbladen, rör ner dem i den varma krämen. Rör om tills de har smält. Låt krämen svalna. Vispa grädden och blanda med krämen.
Helt fantastisk tårta och vad fina ni var!!! Hur gjorde du fjärilarna?
SvaraRaderaTack Helena!!! Fjärilarna gjorde jag med dessa: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=648
RaderaStort grattis! Du är helt makalös på tårtor, jag älskar din blogg!
SvaraRaderaTack Charlotte, du gör väldigt fina tårtor själv och tar helt fantastiska kort!!!!
RaderaStort Grattis till er och va vacker tårta, lika vacker som brudparet :0)
SvaraRaderaTack Janet!!! =)
RaderaÅhhh vilken tjusig tårta.
SvaraRaderaVad fina ni är
Stort GRATTIS
Kraaaaaam
Tack!!! Kram
RaderaStort grattis och vilken härlig bröllopstårta du gjorde =)
SvaraRadera