Här kommer receptet på Grekisk pytt, även kallad Grekisk delikatesspanna. En av våra favorit rätter som vi bjöd på igår. Så lätt att göra och så gott. Kanske inget för den som inte gillar vitlök dock =).
Grekisk pytt
8 pers
ca 1,5 kg fläskfile
1 gula paprika
1 grön paprika
2 röda paprikor
2 röda lökar
1 ask cocktail tomater
2 paket fetaost
potatis
Marinad till köttet:
6-8 klyftor pressad vitlök
3 dl olja (ej olivolja)
4 msk soja (kinesisk)
0,5 msk riven ingefära
3 tsk sambal olek
Salt & Peppar
Kall sås: (jag brukar inte göra en hel sats sås då jag tycker det blir alldeles för mycket)
4 små burkar creme fraishe
8 msk majonäs
2-
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk örtagårdskrydda
1 tsk örtsalt
Salt & Peppar
Gör så här:
(Dagen innan)
Blanda marinaden till fläskfilen.
Skär filen i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg köttet i marinaden och låt stå kallt i 1 dygn.
Blanda även ihop ingredienserna till den kalla såsen och låt stå över natten.
(Samma dag)
Fyll botten av en långpanna med klyftpotatis. Salta och strö över chilipeppar. I ugnen ca 25 minuter, 220 grader.
Klyfta
rödlöken och paprikorna, skiva tomaterna ovanpå. Lägg på fläskfilen
och häll sedan över marinaden från köttet. Strö till sist över smulad
fetaost. Gratinera i ugnen ytterligare ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar