Sådana här söta och goda små mini-cupcakes (är som en Femkrona i storlek ungefär) bjöds det på både på kalaset och på dagis (dagisbarnen fick dock Morotscupcake istället då jag kom på kvällen innan att det kunde förekomma spår av nötter o mandel i mjölkchoklad och det inte får serveras på dagis =(. Morotscupcakes var allt jag hade hemma i frysen...men de är väldigt goda de med så jag tror inte barnen led direkt).
Bollarna är ätbara och gjorda av fondant och sugerpaste.
Mini-chokladmuffins
40-50 st
50 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 dl mjölk
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner tillsammans med det smälta smöret i äggvispet.
Fyll små muffinsformar till 3/4 och lägg 1/2-1 ruta mjölkchoklad i varje form.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Men håll koll, det kan gå fort de är ju inte så stora.
Vitchoklad- och philadelphia-frosting
200 g vitchoklad
200 g philadelphiaost
Gör så här:
Smält den vita chokladen, låt svalna något.
Blanda med philadelphiaosten.
Bred eller spritsa på muffinsen.
Gillar cupcakes för de går att garnera på så många olika sätt, man väljer själv hur mycket tid man vill lägga ner. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar