Efter en dag som inte alls blev som planerat så blev det pizza för våran del ikväll, men inte gråter vi för det.....vi gillar Skällinge pizzeria och deras pizzor =).
Tänkte dela med mig av receptet till min absoluta favoritpaj: Räkpaj.
Räkpaj
100 g smör
2½ dl vetemjöl
1 dl riven ost
3 krm salt
2msk vatten
Arbeta ihop alla ingredienserna till pajdegen förutom vattnet, som du tillsätter sist och arbetar ihop med det andra. Låten degen vila i kylskåp minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, nagga och pensla med ett uppvispat ägg. Förgrädda i 10 min, låt svalna.
1 paket djupfryst bladspenat
700-1000 g räkor med skal
3 dl riven ost
1 dl finhackad dill
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 krm salt
3 dl riven ost
1 dl finhackad dill
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tina spenaten och pressa ur all vätska. Skala räkorna. Bred ut spenaten i pajskalet och fördela räkorna över. Strö över ost och dill. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt kryddorna och häll blandningen över pajskalet. Grädda i ca 30 min tills äggstanningen stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar