Här kommer receptet på frallorna som jag bakade igår. Hittade receptet i förra numret av Buffé, det är ett så kallat kalljäst bröd och det brukar alltid stå att de ska jäsa i kylen över natten. Men det går minst lika bra att sätta degen på morgonen och få färskt bröd på kvällen =). Jag älskar kalljäst bröd, är så himla smidigt!!!
glömde ta kort innan vi började äta och det blev bara dessa 3 ynka frallor kvar!!! Mycket gott!!! |
½ paket jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
ca 12 dl rågsikt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt och blanda ihop till en deg. Täck med lätt fuktad handduk och ställ i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader på morgonen. Ta fram degen och häll ut på rejält mjölat bakbord, knåda inte! Strö lite mjöl över, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar