I torsdag var det kanelbullens dag, men tyvärr så hann vi inte baka då. Men i går tog vi oss tid och passade på att testa ett nytt recept som jag hittat på Sockerrus underbara blogg. De var jättegoda, och till min hjälp hade jag två söta små bagare som gärna hjälpte till att röra, hälla i ingredienserna och framförallt provsmaka =).
Man blir glad av rosa, och rosa är ju oktobers färg =) |
Probably the best Bun in the world
Receptet ger 12 megastora bullar (Jag gjorde dubbelt så många och lagom stora)
Bullar:
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)
Glasyr:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar