Är väldigt förtjust i paj, och har testat lite nya recept på sistone, bl.a. denna goda Kräftpaj med avokadosalsa. Pajskalet var jättegott med solrosfrön i och salsan kompletterade pajen jättebra.
Kräftpaj med avokadosalsa
Pajdeg:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lag 170 g
2 dl riven västerbottenost
4 ägg
2 ½ dl vispgrädde
3 msk hackad dill
1 tsk salt
2 krm kajennpeppar
Avokadosalsa:
2 avokador
1-2 msk pressad citronsaft
1 klyfta melon, ca 200 g
några dillkvistar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare. Kör tills en degklump bildas.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med gaffel. Låt stå i kylen ca 20 minuter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Häll av vätskan från kräftorna och låt dem rinna av. lägg osten i botten på pajskalet. Strö över hälften av kräftstjärtarna (spara hälften till salsan).
Vispa ihop ägg, grädde, dill, salt och kajennpeppar. Häll det i pajformen.
Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 30 minuter.
Skär avokadon i bitar och blanda med citronsaft. Skär melonen i småbitar och blanda med avokadon, dill och resten av kräftstjärtarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar