Bjöd på dem i onsdags istället för tårta när jag fyllde år och både vi vuxna och barnen gillade dem.
Mangocupcake med blandade bär
12 muffins
2 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
125 g mald sötmandel
75 g osaltat smör, tärnat och rumsvarmt
1 1/2 dl socker
rivet skal från 1/2 citron
2 ägg
3/4 dl creme fraiche
100 g finhackad färsk mango
Gör då här:
Värm ugnen till 175 grader.
Sikta ihop mjölet och bakpulver i en skål och rör ner den malda mandeln.
Vispa smöret och sockret ljust och luftigt med elvisp i en annan skål. Skrapa skålens kanter med slickepott med jämna mellanrum så allt kommer med.
Tillsätt citronskalet.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje.
Tillsätt de torra ingredienserna och creme fraichen i smeten och vispa på låg hastighet tills allt är blandat.
Vänd ner den hackade mangon.
Fördela smeten jämt mellan muffinsformarna (ha gärna muffinsformarna i muffinsplåt) och grädda muffinsen i 20-25 minuter eller tills de rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga i mitten (känn efter med provsticka).
Sätt muffinsen på galler och låt svalna helt innan du dekorerar dem.
Mascarponeglasyr med blandade bär
110 g blåbär
90 g hallon
100 g jordgubbar
2 1/4 dl socker
600 g mascarponeost
Gör så här:
Värm bären och sockret i en kastrull på medelhög värme. Låt blandningen sjuda 25-35 minuter så att den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.
Kör den avsvalnade blandningen till puré i en matberedare eller med mixer.
Vänd försiktigt ner bärpurén i mascarponen i omgångar.
Låt glasyren stå svalt i minst 30 minuter så den blir bredbar.
Bred glasyren över de avsvalnade muffinsen eller spritsa.
Garnera med blandade bär.
Mums tyckte både Colin |
och Cornelia |
Fick så fina paket bla dessa underbart fina förklädena:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar