Både frallorna och muffinsen var jättegoda. Banan och kanel är väldigt gott ihop och frostingen var kanon!!!!!
ca 18 st
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 bananer
Mascarponefrosting
250 g mascarpone
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Bland mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Rör ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och rör sedan ner dom i smeten. Häll i smör- och mjölkbladningen.
Placera pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i 225 grader 10-15 minuter. Låt muffinsen kallna.
Häll mascarpone, florsocker och vispgrädde i en skål. Vispa med elvisp i 1-2 minuter tills det börjar tjockna. Skeda upp smeten i en spritspåse och spritsa ut frostingen på de kalla muffinsen. Dekorera ev. med hackad choklad.
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 bananer
Mascarponefrosting
250 g mascarpone
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Placera pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i 225 grader 10-15 minuter. Låt muffinsen kallna.
Häll mascarpone, florsocker och vispgrädde i en skål. Vispa med elvisp i 1-2 minuter tills det börjar tjockna. Skeda upp smeten i en spritspåse och spritsa ut frostingen på de kalla muffinsen. Dekorera ev. med hackad choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar