Schweizernötkaka
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smält smör
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smält smör
Glasyr:
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i smeten Se till att smeten är jämn. Häll allt samman i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min tills kakan fått en lätt gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i smeten Se till att smeten är jämn. Häll allt samman i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min tills kakan fått en lätt gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar