Leta i den här bloggen

tisdag 24 maj 2011

Lax i spenat- och kräftsås

I går kväll så testade vi ett nytt recept på lax: Lax i spenat- och kräftsås och det var grymt gott!!!! Vi älskade det alla tre...hade kunnat äta bara såsen rätt upp och ner tror jag =). Tänk att något så enkelt kan smaka så gott.... Sen åt vi årets för oss första svenska färskpotatis till och de smakade ljuvligt.....


Lax i spenat- och kräftsås
4 pers

4 laxfilébitar
1 pkt hackad spenat 450 g
1 tub kräftost 275 g
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Citronpeppar
Kräftstjärtar

Gör så här:

Lägg spenaten i botten av en ugnsform. Krydda laxbitarna med salt och citronpeppar på båda sidor, lägg sedan laxen på spenaten.
Vispa ihop kräftost och grädde, smaksätt med lite salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Dra några tag med en gaffel så att spenaten fördelar sig jämnt i såsen precis efter att den tagits ut ur ugnen. Strö över kräftstjärtar och servera med kokt potatis eller potatismos och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar