Leta i den här bloggen

fredag 25 mars 2011

Banan och chokladmuffins

Vi ska åka bort över helgen, bara en natt till några vänner i Småland men det tar ju en stund att åka så det blir nog minst ett stopp på vägen. Så idag har passat på att baka lite fika som vi kan ha med oss.

Bla dessa underbara Banan och chokladmuffins, som inte bara är goda utan även jättesmidiga att göra. Man slänger i allt utom banan, vit choklad och nötter i en bunke och kör med elvispen till det blandats. Och om bananen är riktigt mjuk och mogen brukar jag bryta ner den i mindre bitar och mosa direkt med de andra ingredienserna. Sen rör jag bara ner hackad choklad, häller i formar och strör nötterna över, kan det bli smidigare??? =)

                                    Blev lite påskkänsla över bilden =)
Banan och choklad muffins, bakade i söta
små fyrkantiga pappformar från lagerhaus.
                              
Banan och chokladmuffins

1 dl flytande margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2  msk kakao
2 mosade mogna bananer, gärna brunfläckiga eller bruna
Grovt hackad vit choklad, ta tills du skäms
Hasselnöts strössel/krokant

Sätt ugnen på 225°C. Allt blandas med visp. Gör ej ägg och socker poröst först. Blanda till sist i den vita chokladen. Fyll amerikanska muffinsformar (helst) till 2/3. Strö över hasselnötskrokant. Grädda mitt i ugnen. Bevaka muffinsen from den 8:e minuten och stick i en baksticka. Tänk på att muffinsen efterbakas lite när de står kvar på plåten efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar