Söta små bullformar med små kanelbullar på från Lagerhaus |
finns det något godare än varma, nybakade bullar tillsammans med ett glas kall mjölk |
ca 24 st
Deg:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
ca 13 dl vetemjöl (12+1 till utbaket)
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
6 msk socker
3 msk vaniljsocker
Pensling:
ägg
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°.
Lägg jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan.
Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker och kardemumma.
Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt vila under bakduk
ca 40 min.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den igen. Dela den på hälften och kavla ut varje del till en platta ca 40 x 25 cm.
Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta.
Rulla ihop till rullar från långsidan.
3. Skär varje längd i ca 12 bullar och ställ dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa 30 min.
Sätt ugnen på 250°.
4. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Fikabrödlängd, här i en fin pappform med små kanelbullar på från Lagerhaus |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar