Leta i den här bloggen

tisdag 22 mars 2011

Helstekt fläskytterfilé

Förra veckan var det extrapris på fläskytterfilé här i affären och jag brukar passa på att handla det som är lite billigare. Hade ingen direkt plan på vad jag skulle göra med den, men i dag så blev den tillagad i alla fall. Blev tillslut Helstekt fläskytterfilé med hasselbackspotatis och champinjonsås.

lite vardags lyx

Inget avancerat, tog förra sommarens sista lilla påse med färdig marinad (orientalisk) och marinerade köttet i det tillsammans med 1 krm svartpeppar några timmar i kylen. Sen stekte jag det runt om så det fick en fin stekyta innan jag bräserade det tills det var färdigt. Hasselbackspotatisen sköte sig själv i ugnen och champinjonsåsen var snabbt gjord. Det som tog längst tid var att skala och "skiva" potatisen, men det var det klart värt.....älskar hasselbackspotatis!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar