Leta i den här bloggen

torsdag 17 mars 2011

Oreo Cupcakes

I måndags så åkte vi upp till Göteborg för att visa upp lille C på sambons jobb, har ju nästan bara tagit oss 6 månader. Såg detta som ett ypperligt tillfälle att få baka och testa något nytt.

Denna gången blev det Oreo Cupcakes och det blev väldigt lyckat och uppskattat!


Oreo Cupcakes
 24 st (enligt receptet, fast för mig blev det 34 st, så halvera om du inte vill ha så många eller frys in de som blir över och garnera när de ska ätas)

oreo cupcake

Cupcakes:
5,6 dl vetemjöl
2,4 dl kakao, siktat
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
180 g osaltat smör, rumsvarmt
4,8 dl ordentligt packat ljusbrunt muscovado-socker
4 ägg, rumsvarma
3,6 dl filmjölk, rumsvarmt

Frosting:
4,3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
½ tsk vaniljextrakt
6 msk Oreo-kaksmulor (det som blir över från ett paket när du gjort 24 halvor, mixat)

Garnering:
24 Oreo Cookies-halvor

Sätt ugnen på 175° C. Sätt formar i en muffinsplåt.
Sikta ner mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt i en mindre skål. Blanda ihop och sätt åt sidan. Vispa smöret på medelhastighet i en större skål tills det är krämigt. Tillsätt gradvis muscovado-sockret under tiden du vispar, skrapa ner det som hamnar på sidorna med en slickepott då och då om det behövs. Fortsätt vispa och tillsätt vaniljextrakten. Tillsätt sedan ett ägg i taget, vispa ihop allt ordentligt mellan varje.
Sänk vispen till långsam hastighet och tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, varvat med filmjölk (börja och avsluta med mjölblandningen). Vispa tills allt är väl blandat, men se till att inte överarbeta smeten.
Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda i 18-20 minuter, prova med baksticka i mitten av en för att se om de är färdiga. Låt dem kallna under bakduk på galler.
Häll vispgrädde, florsocker och vaniljextrakt i en skål och vispa på medelhög hastighet tills grädden kan bilda toppar. Blanda försiktigt i kaksmulorna med en spatel eller slickepott. Sprita på cupcakesen och sätt en halv Oreo-kaka på varje.
24 oreo-cupecakes färdiga för leverans,
fraktas bäst i muffinsplåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar