Leta i den här bloggen

söndag 22 maj 2011

Fransk potatissallad

Vi har haft en "fixarhelg" här hemma och grejat mest hela helgen med allt från tvätt och städ till att sätta lister runt dörrar och röja på utsidan.....Inte alltid så kul, men det måste ju göras...

Vi avslutade gårdagen med lite grillning, blev grillad Karrékotlett med våran favorit potatissallad: Fransk potatissallad och mozerellasallad....MUMS!!!! Denna potatissallad måste ni testa!!!





Fransk potatissallad
4 pers

400 g nykokt varm färskpotatis
1 knippe rädisor
1 knippa vårlök
100 g sockerärter
1 rödlök
5 dl späd vårsallad (igår använde vi babyspenat)
knappt 1 msk gourmetsalt
malen svartpeppar
2 msk olivolja (tycker jag inte behövs)
1 dl cashewnötter

Dressing:
1 äggula
2 tsk fransk ljus senap
1 liten vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
½-1 tsk sambal oelek
salt

Gör så här:
Ansa och dela rädisorna, vårlöken och sockerärterna i mindre bitar. Skär rödlöken i små båtar. Lägg alltsammans i en bunke tillsammans med vårsalladen, salt, svart peppar (och olivoljan). Rör om försiktigt.
Blanda ihop äggulan med senapen och pressa i vitlöken. Tillsätt oljan under ständig omrörning. Smaka av med sambal oelek och och salt. Ev. kan man smaksätta med några droppar vinäger.
Blanda salladen tillsammans med dressingen, nykokta potatisar som delats i mindre bitar och cashewnötterna.

Den här salladen passar både till grillad kött och fisk men även som ensamrätt.




Vi testad även två för oss nya färdiga såser: Rydbergs MangoRaja och Erik Lallerstedts Bearnaisesås. Bägge två var jättegoda och passade perfekt till grillat. Bearnaisen var den godaste färdiga bearnaisen jag ätit, och jag har ätit en hel del =).


Jag hade även gjort en rabarberpaj till efterrätt som jag hittat receptet på i en Leva & Bo bilaga: Knäckig rabarber-& äpplepaj. Men vi blev tyvärr alla lite besvikna på den så det receptet ska ni slippa. Men i morgon kommer ett recept på en god Rabarberkaka med kanel som jag och Cornelia bakat idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar