Leta i den här bloggen

fredag 1 april 2011

Lättbakat knäckebröd

Har aldrig bakat knäckebröd förut, men fick idag ett mail från en vän med detta recept. Såg så enkelt ut att jag var tvungen att testa. Och visst var det enkelt men också jättegott. Perfekt att ha med sig om man är bortbjuden i stället för en blomma.

Enkelt knäckebröd

2 dl grovt dinkelmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
½ dl rapsolja
2 dl ljummet/varmt vatten
flingsalt

Blanda ihop allt, bre ut på bakplåtspapper i en långpanna, strö på lite flingsalt, kan lätt bli för salt.

1 timme i 150 grader. KLART

Bryt i bitar och ät som knäckebröd eller snacks (går även att "snitta/skära"
med en kniv innan gräddning vilket underlättar delningen efteråt).



I kväll ska jag, sambon och bästa kusin på stand-up och innan vi ska iväg står det indiskt på menyn härhemma. Mormor och morfar som lovat att sitta barnvakt för lilla C och mini C ska också få sig lite mat. Tänkte ge mig på att baka eget naanbröd för första gången, får se hur det går......tänk att så platta bröd kräver minst 2,5 timmars jäsning... =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar