Leta i den här bloggen

söndag 11 mars 2012

Lucas fotbollstårta

I lördags firade Lucas sin 9:onde födelsedag och hans mamma hade beställt en fotbollstårta. Passade på att testa en ny teknik för mig med Rice Krispies treats som jag formade bollen av innan jag täckte den med sugerpaste och marsipan. Gjorde att bollen inte blev så tung som den hade blivit om jag gjort den av bara marsipan eller sugerpaste. Kommer definitivt använda mig av det igen.

Tårtan är fyllde med Jordgubbsmousse och Limemousse.

Grattis igen Lucas, kul att du gillade tårtan =).


Recetet på Rice Krispies treats som jag använde mig av:

Rice Krispies Treat:

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter Rice Krispies
(smaksättning: 1dl hackad choklad, hackade jordnötter eller torkad frukt)

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och Rice Krispies (och eventuell smaksättning) hälls i. Blanda ordentligt.

När du ska göra figurer ska du forma massan medan den fortfarande är varm. Blöt händerna och tryck till önskad form. Sedan kan du täcka din figur med sockerpasta, gärna medan den fortfarande är klibbig. I annat fall kan du pensla din figur med lite vatten innan du fäster sockerpastan på den. Ska dekorationen ätas bör den göras högst tre dagar innan den serveras, i annat fall går den att göra långt i förväg.

Vill man göra Rice Krispies treat enbart som en kaka trycker man ut den varma massan i en smörad form, låter den kallna, och skär ut den i önskade bitar. Förvara i tätslutande burk i två-tre dagar.

2 kommentarer:

  1. Tack snälla Josse, än en gång. Den var fantastisk på alla sätt o vis. Till slut fick vi börja skära i den, kramkram

    SvaraRadera
  2. Hej Josse!
    En liten fråga till dig :-) Hur gjorde du med ränderna när du täckte tårtan? Har du täckt först med ett tunt lager med SP eller marsipan eller körde du randbitarna direkt på? :-)

    Hls Kakolina

    SvaraRadera