Har länge velat testa att göra egen kexchoklad efter att ha sett flera olika recept florera runt på olika mat- och bakbloggar. Så idag kom äntligen dagen då det blev av, sen familjen ökade från 4 till 5 har varken tiden eller orken räckt till för mycket mer än nödvändigt i köket....och med den underbart fina sommaren vi haft så har jag inte tillbringat mer tid inne i köket än nödvändigt. Men vilken hit detta var, detta recept är något som kommer göras många mer gånger....farligt gott!!!! Gick verkligen hem hos alla här hemma. Tänk att något så enkelt kan vara så gott!
Hemmagjord
Kexchoklad
3 st
dubbelnougat (à 50 g)
250 g mjölkchoklad (50 g till innehåll + 200 g till att doppa dem i)
ca 16 smörgåsrån
1 msk neutral olja
Smält nougaten och 50 g mjölkchoklad över ett vattenbad eller i mikron.
Bred ut det på smörgåsrånen, stapla 4 rån på varandra, alltså 3 lager fyllning i varje.
In med dem i kylen och dela dem i så stora bitar du önskar när de svalnat helt.
Smält 200 g mjölkchoklad och blanda i en matsked neutral olja.
Med hjälp av en tång doppar du bitarna i chokladen och låter dem rinna av på ett galler, eller skrapa av botten med en kniv och lägg på bakplåtspapper.
Förvara i kylen.
250 g mjölkchoklad (50 g till innehåll + 200 g till att doppa dem i)
ca 16 smörgåsrån
1 msk neutral olja
Smält nougaten och 50 g mjölkchoklad över ett vattenbad eller i mikron.
Bred ut det på smörgåsrånen, stapla 4 rån på varandra, alltså 3 lager fyllning i varje.
In med dem i kylen och dela dem i så stora bitar du önskar när de svalnat helt.
Smält 200 g mjölkchoklad och blanda i en matsked neutral olja.
Med hjälp av en tång doppar du bitarna i chokladen och låter dem rinna av på ett galler, eller skrapa av botten med en kniv och lägg på bakplåtspapper.
Förvara i kylen.
![]() |
Pimpade kexchokladen men lite smält vit och mörkchoklad, tänk att så lite kan göra så mycket.... |
Så goda dom ser ut :)
SvaraRadera