Leta i den här bloggen

söndag 28 augusti 2011

Test-tårta

Ibland hittar man ju ett sånt där recept som man bara måste testa....jag hittade TVÅ =), ett på en kokosbotten och ett på en bananmousse som lät kanongott. Så självklart var jag tvungen att baka en tårta till igår....passade perfekt att vi bjudit in oss till några vänner som precis gift sig och jag lovat att ta med mig fika =).

inte lätt att hålla på med marsipan i den tryckande och klibbiga
värmen som det var i helgen, kändes som om det mesta
fastnade på händerna....därav den sparsamma utsmyckningen =) .

En liten 15 cm tårta men 2 ljusa tårtbottnar och 1 kokosbotten fylld med mjölkchokladfluff och bananmousse. Jättegod kombination om ni frågar mig, men jag älskar ju choklad, kokos och banan =).

Kokosbotten

Blir en botten (ca 24 cm) som inte går att dela på mitten så vill man ha en hög tårta med flera olika fyllningar så får man baka flera stycken istället. Eller som jag hade, 1 kokosbotten och 2 andra. Den smakar ungefär som kokostoppar och blir väldigt god och saftig.

1 dl (2 st) ägg
85 gram (1 dl) strösocker
140 gram kokosflingor
60 gram (4 msk) mjölk
30 gram mjölkchoklad, hackad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, 6 cm hög. Bröa med kokosflingor.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Koka upp mjölken och häll i kokosflingorna och låt detta svälla några minuter.
Blanda ner i äggvispet och tillsätt den hackade chokladen.Häll i tårtformen och baka i ca 15 minuter, tills den blivit gyllenbrun, den skall bli lite seg.


Bananmousse

3  gelantinblad
3  bananer
lite midre än en ½ citron, pressad
2  ägg
3/4 dl socker
75 g mörk choklad (jag använde mjölkchoklad)
2 dl grädde

Gör så här:
Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Mosa bananerna och häll citronsaften över. Dela äggen och lägg gula och vita separat. Vispa gulor och socker pösigt och rör ner bananmoset och finhackad choklad. Vispa grädden och vitor var för sig. Smält gelantinet och häll det i blandningen och rör om. Blanda ner grädde och vitorna. Låt stelna i ca 3 timmar i kylen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar