Leta i den här bloggen

tisdag 24 april 2012

Banan och chokladtårta

Jag och Cornelia hade bakat en tårta som hon skulle haft med sig till dagis i fredags, men tyvärr så blev Lilleman sjuk så dom fick vara hemma. Så vi bjöd på två tårtor på kalaset i lördags istället. Gick ju bra det med, och dagiset bakade vi muffins till i söndags som hon fick ta med idag.


Denna tårtan bestod av ljusa tårtbottnar, mjölkchokladfluff, banansylt och vispad grädde. Garnerad med grädde, ett lager marsipan med banansmak, fingerskex och smarties.

Hittade receptet på Banansylten här och var tvungen att testa. Vet inte hur det passar till annat men till grädde och mjölkchokladfluff var det mumma!!!! =)

Banansylt

Vatten
1 kg rörsocker (ev hälften vitt socker och hälften brunt)
1 vaniljstång
5-8 bananer
(detta är cirkamått!)

Gör så här:
Häll sockret i en tjockbottnad kastrull (för att undvika att det bränns i botten). Häll på vatten så att det knappt täcker och lägg i vaniljstången. Låt koka sakta under omrörning tills det tjocknar och det bildas stora bubblor. Mosa i bananerna och låt alltsammans sjuda på svag värme under 1-2 timmar. Häll upp sylten på väl rengjorda burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar