Leta i den här bloggen

söndag 15 april 2012

Inga-Lills 35-årstårta

Här kommer ännu en tårta från förra helgen. Inga-Lill fyllde 35 och jag fick fria händer på utseendet och detta blev resultatet:


Inga-Lill hade hittat en fyllning på Sockerrus fina blogg som hon ville testa Baileys och chokladfluff. Då vi inte hade Balieys men Inga-Lill hade Dooleys så tog vi det istället.....och MUMMA!!!! Gud så gott det var... Kommer definitivt göras igen. Passade jättebra till Hallonmoussen som jag oxå hade i.


Balieys och chokladfluff

3 dl grädde
150 g mjölkchoklad
4-6 tsk Baileys (Dooleys funkar fin fint)

Gör så här:
Häll i grädden i en kastrull och värm upp. Det får inte koka! Hacka chokladen och lägg den i kastrullen. Rör om då och då. När chokladen har smält helt tar du av den från plattan och blandar i Baileys. Ställ in blandningen i kylen och låt den stå över natten. Vispa sedan upp den till fluff.

6 kommentarer:

 1. Häftig och ovanlig tårta! Fluffet lät ju alldeles underbart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte ofta jag slickar skålarna, men denna var helt ren efteråt, då är det gott =)

   Radera
 2. Kan bara säga att den var jättegod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Vanja, kul att ni gillade den!

   Radera
 3. Hej, jag har precis startat en mat och bak blogg. Jag har inte gjort några inlägg än, och jag undrar om du har några tips? :)

  Btw. Tårtan ser underbart god ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara, är nog inte rätt person att fråga då jag mest bloggar lite sporadiskt när jag känner att jag har tid. På sista tiden har det mest blivit tårtor och väldigt lite mat tyvärr. Men jag ser fram emot att följa din blogg. =)

   Radera