Leta i den här bloggen

tisdag 22 november 2011

Julbröd

Efter en väldigt vaken natten kände jag att det var lika bra att köra på för fullt från början....så vi har hunnit baka 4 limpor Mörkt filmjölksbröd (som är mitt favoritbröd) och en sats Julbröd....jättegoda små bullar som jag brukar baka varje jul. Kavlar ut degen och tar ut små eller mellanstora hjärtan med pepparkaksmått, blir både fint och juligt.

Mellanstora....
och små Julbrödshjärtan.


Julbröd

70 g jäst
150 g smör/margarin
2 dl vetegroddar
ca 18 dl vetemjöl (ta lite i taget)
6 dl mjölk
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
1 dl ljus sirap

Gör så här:

Gör som en vanlig jäsdeg, kavlas ut och ta ut med hjärtformade mått, jäs igen.
Grädda på 225 grader i ca 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar