Leta i den här bloggen

söndag 17 juli 2011

Glasstårta med smak av kaffe och daim

I kväll har vi haft lite vänner hemma på middag, jättetrevligt. Kul att se hur bra barnen leker och hur kul de har tillsammans. 

Till efterrätt serverade vi denna glasstårta:

 

Den var grymt god, och då gillar jag inte ens kaffe =). Ett recept som kommer göras fler gånger här hemma.

Glasstårta med smak av kaffe och daim

Botten:
3 äggvitor
2 dl socker
1,5 dl sötmandel

Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln i en kvarn. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd till sist ner den malda mandeln försiktigt. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant (ca 24 cm). Häll i marängsmeten och grädda på nedersta falsen i ca 50-60 min. Låt svalna i formen.

Glass:
3 äggulor
3/4 dl socker
1 dl ljummet kaffe
2 paket dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Vispa äggulorna med sockret till vitt skum. Vispa grädden. Finhacka daimen och blanda med det ljumna kaffet innan det blandas med äggvispet. Vänd försiktigt ner i grädden och häll på den kalla mandelmarängen. Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta upp en stund innan servering.

3 kommentarer:

  1. Hittade hit via Petras facebook-tips. Ser ut att vara en riktigt läcker tårta det där!

    SvaraRadera
  2. Hittade denna fina tårta idag. Vad är det som du garnerat med och var får man tag i det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, det är chokld kaffebönor som jag köpt i en delikatessbutik. Finns även i vissa livsmedelsbutiker.

      Radera