Leta i den här bloggen

tisdag 26 juli 2011

Kyckling i grönpepparsås

Sista veckan på sambons semester och nu efterlyser vi lite strandväder!!!! Visst har vi haft mysigt och hittat på massa skoj, men på sommaren vill man ju ändå ha lite badväder....tror vi har badat 3 ggr på dessa veckor och det är katastrof!!!

Förra söndagen när vi hade lite vänner över på middag bjöd vi på detta: Kyckling i grönpepparsås. En riktig favorit hos både mig och sambon, och nej det är ingen lågkalorimat....men såsen är helt fantastisk och riktigt god sås kräver oftast både smör och grädde =).

Rätten kräver lite planering då den tillagas dan innan, men det ser jag bara som en stor fördel. Då kan man ta det lugnt innan gästerna kommer och slippa stressa.Kyckling i grönpepparsås
8 port.

1 kg kycklingfilé
200 g smör
1 msk dijonsenap
2 msk torkad grönpeppar
2 msk kikkoman soya
1 ask cremé bonjour naturell (färskost)
4 dl grädde
1 ask soltorkade tomater (ridderheims)
 
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, utan salt och peppar. Sätt in i ugnen som förvärmts till 175 grader. Låt stå i 30 minuter.           
Under tiden görs såsen. Smält smöret och tillsätt senapen, soyan, grönpeppar (som krossats), färskosten och grädden. Koka upp och låt puttra en stund.          
Skiva kycklingfiléerna när de svalnat något och lägg dem i en ugnssäker form. Strimla tomaterna och strö dem över kycklingen. Häll över såsen. Låt rätten stå till nästa dag. (Ställ in i kylskåpet när den har kallnat).
Ta ut formen ur kylskåpet en stund innan den ska in i ugnen så att den får rumstemperatur. Grädda i ugnen som förvärmts till 200 grader, i ca 20 minuter.

Serveringsförslag: Supergott med pressad potatis som suger upp den goda såsen! En fräsch sallad smakar också gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar