Leta i den här bloggen

fredag 22 juli 2011

Lammfärspaj med ädelost

Vilken underbar kväll det blev, vi har suttit ute på uteplatsen och kollat på film och druckit drink....hur mysigt som helst.

Här kommer receptet på en paj vi gjorde förra helgen som var grymt god: Lammfärspaj med ädelost. Väldigt mäktig och den kändes väl inte helt nyttig =) men den var helt fantastiskt god enligt oss alla tre som åt. 

Måste även än en gång rekommendera detta recept på Glasstårta med smak av kaffe och daim, sååååå god. Jag och sambon skulle bara ta varsin liten bit i går av det som blev kvar sen i söndags....men det slutade med att vi länsade fatet =).


Lammfärspaj med ädelost

3-4 frysta smördegsplattor, eller 1 rund
500 g lammfärs
1 gul lök
10 champinjoner
100-125 g ädelost
1 msk vetemjöl
½ vatten
1-2 dl matlagningsyoghurt
salt
svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Kavla ut de tinade smördegsplattorna omlott och klä en pajform. Förgrädda i 225 grader ca 5 min. Bryn hackad lök tillsammans med champinjoner delade i fjärde- eller sjättedelar beroende på hur stora de är. lägg över i gryta. Bryn lammfärsen och lägg över i grytan. Smula ner ädelosten och låt den smälta. Tillsätt mjöl och vatten och låt det småkoka några minuter. Tillsätt yoghurten och låt det bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Servera med en god sallad med mycket tomater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar