Leta i den här bloggen

lördag 7 januari 2012

Toscakaka med vit tobleronefyllning


Tänkte dela med mig av detta goda recept på en lite annorlunda Toscakaka:

Toscakaka med vit tobleronefyllning

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde

Toscaglasyr:
50 g smör
3/4 dl socker
50 g mandelspån
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Fyllning:
3 dl vispgrädde
100 g vit toblerone (eller Lindhs vita choklad)

Smörj och bröa en form med löstagbar kant (26 cm i diameter).

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det. Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten. Häll i grädden och rör till en smidig smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.

Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Låt det koka upp och koka i en halv minut, dra sedan bort kastrullen från värmen. Ta ut kakan ur ugnen och bred glasyren över den. (det är lättast att smeta ut glasyren när den är varm så vänta med att göra den tills kakan stått inne i 15 minuter). Låt kakan grädda i ytterligare 20 minuter eller tills den har fått en fin färg. Låt svalna.

Smält chokladen och låt den svalna. Vispa grädden och vänd ner chokladen. Ställ i kylen under tiden som kakan kallnar.

Dela toscakakan och bred ut fyllningen. Förvara toscakakan i kylskåp. Den blir oftast godast dagen efter så gör den i god tid före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar