Leta i den här bloggen

måndag 9 januari 2012

Fröbröd

Hittade detta goda och lättbakade Fröbröd i Buffé-tidningen som kom strax innan jul. Glömde köpa pumpakärnor dock, så jag tog solrosfrön och det är ju alltid gott =).




Fröbröd

7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
1 dl russin
150 g fikon i bitar
2 dl hasselnötter
Smör  att smörja formen med
2 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Rör ner mörk sirap, fil, russin, fikon i bitar och hasselnötter.
Smörj brödformarna (1 per bröd) och bröa dem med sesamfrön. Häll i den lösa brödsmeten och strö över pumpakärnor. Grädda bröden längst ner i ugnen i 40 min.
Sänk sedan temperaturen till 175°C och grädda 40–50 min till.
Ställ in en plåt över bröden i ugnen om de får för mycket färg. Stjälp upp på galler och låt svalna.


1 kommentar:

  1. Hej Josefin

    Ikväll såg jag att vårens kurser kommit ut och jag vill verkligen gå! Behöver dock lite tips. Vilka rekommenderar du? Antar att man måste vara snabbt ute.
    Susanne
    sussvbg@hotmail.com

    SvaraRadera