Leta i den här bloggen

torsdag 19 januari 2012

Sandkullens lax

Hittade detta laxreceptet hos Gourmetmorsan och kände direkt att detta nog skulle passa oss alla fyra....och jag hade rätt....rensade tallrikar blev det!!!! Riktigt gott!!!!

Nästa vecka så börjar allvaret för min del, lillkillen är färdiginskolad på dagis och jag ska börja jobba 75%....känns roligt och samtidigt lite sorgligt....roligt att få jobba, träffa massa människor och vara social på ett helt annat sätt än när man går hemma och är mammaledig....och lite ledsamt att lämna barnen på dagis så många och långa dagar när man är van vid att ha dem hemma....tänk att min lilla bebis har blivit så stor....

Sitter här och försöker planera lite för att vi ska få ihop vardagen, så jag har gjort en liten matsedel till nästa vecka...första gången vi ska testa på veckomatsedel. Jag hoppas vi får det att bli en rutin så att maten kommer fram snabbt på bordet på kvällarna när barn (och man själv) är trötta och hungriga.


Sandkullens lax
4 personer

600 gr laxfile utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 gr)
1 tub mjukost skagenost eller
kräftost
5 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västebottenost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg i fisken i en ugnsfast form.
Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela
dem över fisken.
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar.
OBS! Ta det lugnt med saltet. Smaka av! Födela blandningen
över fisken. Strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min.
Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta.

1 kommentar:

  1. Hej vännen! Tänkte höra hur du gör om man vill beställa en tårta. Vad kostar dom? hade tänkt 15-20 pers gärna med nallar på till Miras 1 års dag den 26 feb. Kram

    SvaraRadera