Leta i den här bloggen

onsdag 8 juni 2011

Italienska köttfärsbiffar med tzatsiki

Här kommer ett enligt oss riktigt höjdarrecept: Italienska köttfärsbiffar med tzatsiki. Först och främst för att det är så annorlunda och god smak på biffarna men också för att de är perfekta att äta tillsammans med sallad, andra grönsaker och tzatsiki i pitabröd. Dvs perfekt utflyktsmat =). 
Denna gången så serverade jag nypotatis till men annars föredrar jag någon typ av ugnsbakad potatis som typ klyftpotatis. 

 
Italienska köttfärsbiffar med tzatsiki

400 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk salvia
1 tsk rosmarin
1 dl matlagningsgrädde

Gör så här:
Skala och finhacka vitlök och lök, blanda med färs, kryddor och matlagningsgrädde.
Forma till 8 tunna biffar. Grilla eller stek ca 3 min på varje sida. Servera med tzatsiki och ugnsstekt potatis eller i pitabröd med sallad och tzatsiki.

Tzatsiki

½ gurka
½ tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm svartpeppar

Gör så här:
Riv gurkan grovt och lägg på dubbelvikt hushållspapper. Strö på salt och låt ligga i ca 15 min. Pressa ur vätskan ur gurkan och blanda med matlagningsyoghurt, vitlök och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar