Leta i den här bloggen

onsdag 29 juni 2011

Midsommarafton och ugnsbakad lax med goda kalla såser

Vädret var väl inte helt perfekt på midsommarafton så det fick bli lunch inne. Men det smakade gott ändå =). Vi hade några vänner här på lunch och vi serverade ugnsbakad lax, nypotatis, midsommarsås, kall senapssås och en god sallad. Midsommarsåsen är underbar och passar bra till matjessill, lax och även grillat. Även den kalla senapssåsen var jättegod.


Midsommarsås
(till matjesill, lax och även till grillat)

2 dl creme fraishe
1 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
1 liten finhackad lök
2 msk finskuren dill
2 msk finskuren gräslök
1½ msk ljus sirap
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna, täck med plast och låt stå svalt några timmar.

Midsommarkransprovning i
pjamasen.

Kall senapssås

4 dl lätt creme fraishe
1 dl vispgrädde
4 msk fransk senap
1 tsk salt
vitpeppar

Blanda crème fraiche med senap. Vispa grädden och rör ner den i blandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Lilleman fick prova storasysters
krans,
och då bestämde mamma.....

Ugnsbakad lax

600 g laxfilé eller 4 laxkotletter/portionsbitar lax
smör
½ tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar eller svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg filén, med skinnsidan ner om den har skinn, i en smord ugnssäker form.
Pensla fisken med smält smör.
Strö över salt och peppar.
Sätt in formen i mitten av ugnen. Låt den stå 18-20 minuter, kontrollera så den är färdigstekt.

...att det är klart att Colin ska få en
egen krans =).

Efter lunchen var vi nere vid sjön och dansade runt midsommarstången och på kvällen var vi hos några andra vänner och grillade och hade allmänt trevligt och mysigt. Var en hellyckad dag!!!!!! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar