Leta i den här bloggen

söndag 1 maj 2011

1 maj firande och Indonesisk kycklinggratäng

Vilken underbar dag vi har haft idag, vi har varit ute och "majat". Började dagen med att åka på Kosläppet i Kungsbacka, var lite kallt dock och alldeles för mycket folk för vår smak men ändå mysigt.

Glada kossor

glad tjej, dock lite arg för att man
inte fick gå in och klappa kossorna
glad liten kille som hade det varmt
och skönt i vagnen

Sen så åkte vi till Kållered och åt på Mc Donalds

Cornelia åt pommes frites
och Colin åt ballong.....
vi hann även med en liten sväng till Lekpalatset i Kållered innan vi begav oss hem igen, det var inte så stort men passade Cornelia perfekt.


 

Och nu ikväll så är vi trötta efter en heldags äventyr, fick bli något lättlagat till kvällsmat: Indonesisk kycklinggratäng. Lite av en modern variant av Flygande Jakob, väldigt smakrik och jättegod.


Indonesisk kycklinggratäng 
4 port

1 hel grillad kyckling (alternativt fläskfilé brynt i cm-tjocka skivor)
1 röd paprika
3 bananer
3 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1 tsk curry
3 dl vispgrädde
100 g mango chutney

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort skinn och ben och dela kycklingen i bitar. Lägg kycklingen i en smord form. Strimla paprikan och skiva bananerna och fördela över kycklingen.
Vispa grädden och blanda i mango chutney, sambal oelek, curry och pressad vitlök. Bred över kycklingen och gratinera ca 15-20 min. 

Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar