Leta i den här bloggen

fredag 20 maj 2011

Smakrika små piroger

Fredag, och idag blir det inget avancerat till kvällsmat....blir Asiatiska piroger som jag hittade i frysen när jag städade den innan idag. Får bli lite frystömmning den närmsta tiden, ibland köper man på sig massa kött och fisk för att det är billigt men glömmer av att man har det =). Gjorde en stor sats med dessa piroger i början av året för att ha när man inte orkar göra någon mat och ändå vill ha något litet och gott. De passar perfekt som förrätt, som en del av en asiatiskt buffé eller som en lite lättare kvällsmat med en sallad till. Jag och min sambo älskar dem!


Asiatiska piroger

Ingredienser:

5 smördegsplattor
2 kycklingfiléer
½ purjolök
2 msk smör eller margarin
1 dl kokt jasminris
4 msk crème fraiche
½ msk curry
2 tsk thailändsk currypasta 
1½ msk flytande honung
½ tsk salt
Pensling:
1 ägg
sesamfrö

Gör så här:

Tina smördegsplattorna i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Smält matfettet och fräs upp kyckling och lök.
Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 3-4 trianglar.
Blanda samman kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på smördegstriangeln. Vik och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 8 minuter i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar