Leta i den här bloggen

söndag 15 maj 2011

Öströö fårfarm, lammsafari och tobleronekaka

Idag har vi haft en mysdag, eftermiddagen spenderade vi tillsammans med mormor och morfar på Öströö fårfarm. Vi åkte på lammsafari och Cornelia älskade det, lammen i all ära....men att åka traktorsläp slog allt =).

åka traktorsläp är livet

klappa lammen var spännande

lilleman verkade oxå trivas

hej hej kossorna


man blir trött av frisk luft och lammsafari  =)

Öströö fårfarm var jättemysigt och vi kommer definitivt åka tillbaka snart för en picnic. Tyvärr så blev det rätt kallt idag efter safarin så vi fick fika när vi kom hem. Vilken tur att jag hade testat ett nytt recept på morgonen =). Testade ett recept på Tobleronekaka, var som en ljus, mild och inte så mäktig variant av kladdkaka. Det enda som var synd var att det inte smakade så mycket toblerone som jag hade hoppats, men god var den =).

 

Tobleronekaka

200 g smör
200 g toblerone
1 dl strösocker
1 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper över bottnen i en springform, 24 cm i diameter. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad Toblerone. Rör tills den smält. Tillsätt socker, råsocker och ägg, och vispa ihop till en smet. Sikta i vaniljsocker och mjöl, och blanda ihop. Häll i formen och grädda i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna och toppa gärna med vispad grädde och grovt hackad Toblerone.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar