Leta i den här bloggen

tisdag 31 maj 2011

Lata frallor

Här kommer receptet på frallorna som jag bakade igår. Hittade receptet i förra numret av Buffé, det är ett så kallat kalljäst bröd och det brukar alltid stå att de ska jäsa i kylen över natten. Men det går minst lika bra att sätta degen på morgonen och få färskt bröd på kvällen =). Jag älskar kalljäst bröd, är så himla smidigt!!!

glömde ta kort innan vi började äta och det blev bara dessa
3 ynka frallor kvar!!! Mycket gott!!!

Lata frallor

½ paket jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
ca 12 dl rågsikt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt och blanda ihop till en deg. Täck med lätt fuktad handduk och ställ i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader på morgonen. Ta fram degen och häll ut på rejält mjölat bakbord, knåda inte! Strö lite mjöl över, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar