Leta i den här bloggen

måndag 30 maj 2011

Banan- och kanelmuffins med mascarponefrosting

I kväll har vi haft finbesök utav lilla Josephine och hennes föräldrar. Vi bjöd på nybakta frallor (recept kommer) och Banan- och kanelmuffins med mascarponefrosting. Och Cornelia och Josephine bjöd på massa bus och skratt =). Är så underbart att se dessa små tjejer leka och ha kul...känns inte som så längesedan de var ytte-pyttesmå =).

Både frallorna och muffinsen var jättegoda. Banan och kanel är väldigt gott ihop och frostingen var kanon!!!!!


Banan- och kanelmuffins med mascarponefrosting
ca 18 st
 
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 bananer

Mascarponefrosting
250 g mascarpone
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Bland mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Rör ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och rör sedan ner dom i smeten. Häll i smör- och mjölkbladningen.

Placera pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i 225 grader 10-15 minuter. Låt muffinsen kallna.

Häll mascarpone, florsocker och vispgrädde i en skål. Vispa med elvisp i 1-2 minuter tills det börjar tjockna. Skeda upp smeten i en spritspåse och spritsa ut frostingen på de kalla muffinsen. Dekorera ev. med hackad choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar