Leta i den här bloggen

fredag 27 maj 2011

Tobleroneparfait

I går så gjorde jag en av mina favorit efterrätter: Tobleroneparfait, efter ett recept som har hängt med sedan 1994 då jag hittade det i en Allt om mat. Älskar mattidningar!!!

I dag så har mest dagen gått till att fixa inför cykelfesten i morgon. Har städat och förberett allt som går att förbereda inför morgondagen, vi ska ha varmrätt här hemma. Ska bli så himla kul!!!! Är jättenyfiken på vart vi ska på för- och efterrätt och se vilka som kommer till oss =).



Tobleroneparfait
4 port

125 g toblerone
2 tsk kahlualikör (går bra utan, men är godast med)
3 äggulor
½ dl strösocker
2½ dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad

Gör så här:
Smält tobleronen med kahlualikören i vattenbad.
Vispa äggulorna med strösockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ned ungefär 1/3 av det vispade , lite i taget i den smälta tobleronen och rör till en slät massa.
Rör därefter ned chokladblandningen i resten av grädd- och äggvispet.
Hacka mjölkchokladen och blanda till sist ner den.
Häll smeten i en plastfolieklädd 1-liters form eller i portionsformar.
Frys i minst 4 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar