Leta i den här bloggen

måndag 9 maj 2011

Bi-tårta

Cornelia går på ett underbart dagis (förskola), med fantastisk personal och hon stormtrivs. Svårt att få med henne hem på eftermiddagarna =). Så jag tänkte visa våran uppskattning med en liten tårta. 


Förskolan heter Bikupan så det fick bli lite små bin och text i svart och gult.Tårtan är gjord på en ljus tårtbotten med hallonmousse och riesenkolaganaché som fyllningar. Sen har jag för första gången INTE spacklat med vispgrädde utan jag har testat att spackla med smörkräm. Detta pga av att jag ville göra tårtan klar igår, och jag har läst att marsipan kan smälta av grädde och det ville jag ju inte. Gjorde en mjölksmörkräm. Den är täckt med marsipan och alla blommor, blad, bin och bokstäver är gjort i marsipan, sugerpaste eller flowerpaste.

Riesenkolaganaché

3 dl vispgrädde
180g riesenkola

Gör så här:
Hacka riesenkolan i mindre bitar. Värm grädden i en kastrull men det få absolut INTE koka. Ta av det från värmen och rör i chokladen, rör tills alla choklad har smält. Ställ i kylskåpet över natten och vispa sedan till önskad konsistens.

Mjölksmörkräm
1 burk kondenserad mjölk
350 - 450 g rumstempererat osaltat smör

Gör så här:
Vispa ihop den kondenserade mjölken och smöret i ca 5 min.
Går att smaksätta efter önskemål och färga.Ursäkta de dåliga bilderna, men ljuset var inte så bra igår när tårtan var klar.

1 kommentar: