Leta i den här bloggen

lördag 2 april 2011

Indiskt...

Wow! Vilken underbar kväll vi hade igår....Stand-up showen vi var på var helt underbar (Tre Flugor med Martin Svensson, Lars Magnusson och Göran Ebenhart), som jag skrattade. Vi träffade mycket trevliga människor och hade helt enkelt en fantastisk kväll här ute på landsbygden =).


Maten blev också jättelyckad, det blev Butter chicken med hemmabakat naanbröd men en lite annorlunda kladdkaka till efterrätt. Jag ska aldrig mer köpa färdigt naanbröd, visst det tog lite tid att göra med den långa jäsningen men det var det helt klart värt!!!!!


Butter chicken
4 portioner


400 g kycklingfilé i bitar
1 hackade gul lök
1 msk smör
1 msk garam masala (kryddblandning)
1-2 krm cayennepeppar
1 burk passerade tomater (350 g)
2 dl vispgrädde
1 tsk socker
1 - 1½ tsk salt


Gör så här:
Bryn kycklingfilé och lök i smör. Strö över garam masala och cayennepeppar. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i några minuter. Servera med ris, en god sallad och naanbröd.
Naanbröd

7,5 dl mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
0,5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst

Gör så här:
1.
Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
2.
Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på smord plåt i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
3.
Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter (ska bli lite "bubbligt" och brunt på ytan) och ät direkt.Receptet och bild på kladdkakan kommer i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar