Leta i den här bloggen

onsdag 13 april 2011

Färsbiff i panna

Vilken mysig kväll vi hade i går, Cornelia och Josephine hade verkligen jättekul. De hoppade i sängar, gömde sig bakom gardinerna och var på allmänt bushumör =). Cornelia älskar pasta eller "patta" som hon säger så maten gick hem och godismuffinsen smakade verkligen utsökt, verkligen en muffins i min smak:

Färsbiff i panna
ugn: 225 grader

400 g köttfärs
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk

Blanda ihop och tryck ut i en ugnsform. In ugnen ca 8 - 10 min.
Dela färsen i fyrkanter.

Blanda:
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja

Häll över färsen. In i ugnen ytterligare 5 - 6 min, tills det är varmt.

Servera med kokt potatis eller pasta.

lättlagad färsrätt som passar både till
pasta och potatis

4 kommentarer:

  1. Yvonne Månsson1 maj 2011 kl. 17:58

    Älskar denna maten men jag lyckas aldrig att få till den. Tycker att den nästan smakar rätt =( Vad gör jag för fel???

    SvaraRadera
  2. Ja du inte lätt att veta Yvonne=). Är det såsen eller köttfärsen som "nästan smakar rätt"?? Jag har tyckt någon gång att konsistensen på köttfärsen blivit lite annorlunda, men jag antar att det beror på om man använder bland- eller nötfärs och hur mald den är.

    SvaraRadera
  3. Yvonne Månsson3 maj 2011 kl. 08:53

    det är köttfärsen som smakar rått.. ja det kanske det är den det beror på. Brukar du ha nötfärs??

    SvaraRadera
  4. Jag har gjort det med både bland- och nötfärs. Och jag har ofta inne den längre i första steget än det står. Gör jag med blandfärs häller jag ibland av lite av fettet som bildas innan jag häller på såsen och gör jag med nötfärs har jag ibland i grädde istället för mjölk i färsen för att få den mindre "kompakt" och torr.

    SvaraRadera