Leta i den här bloggen

fredag 15 april 2011

Högrev i ugn med hoisin glaze och fried rice

Då har jag äntligen fått tillagat mitt högrev, tog väl bara en vecka eller två =). Tillagade det enligt ett recept jag hittade på ica. Köttet var jättemört och gott, glazen hade underbar smak. Jag kommer helt klart att tillaga köttet igen men då med något annat till än det stekta riset då jag tyckte det var väldigt intetsägande. Någon som har ett förslag på något som skulle kunna passa till????



Högrev i ugn med hoisin glaze och fried rice
4 port

1 kg högrev i bit
1 msk smör 
salt och peppar
2 tsk finstött stjärnanis
2 tsk torkad koriander

2 msk sesamfrö
2 dl hoisin sås
1 vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
2 tsk färskpressad limejuice 

125 g salladslök
250 g ostronskivling eller champinjoner
1 röd paprika
2 ägg
2 msk olja
4 portioner kokt ris

Gör så här:
  1. Sätt ugnen 100 grader.
  2. Bryn köttet på båda sidor i smör, krydda med salt, peppar, stjärnanis och koriander. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 7-8 timmar, eller tills köttet är mört. Vänd köttet varje timme.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda hoisin sås med skalad riven vitlök, ingefära lime och sesamfrön.
  4. Skiva köttet tunt och lägg tillbaka det i formen. Skeda över glazen, sätt in köttet mitt i ugnen i ytterligare ca 30 minuter.
  5. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och dela svampen i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Knäck äggen i en skål och vispa sönder gulan.
  6. Stek svampen i oljan tills den fått färg, tillsätt grönsaker, krydda med salt och peppar. Tillsätt ägg och stek med det till det stelnar. Rör ner riset och stek med tills det blir varmt. Krydda med salt och peppar.

1 kommentar: